Administracions

Calonge farà una nova i moderna deixalleria

Situada al Parc d’Activitats Econòmiques, les obres començaran el 2022 i tindran un cost de 860.649 euros

Ha de substituir l’antiga, feta fa més de vint anys, que ha quedat obsoleta

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni construirà una nova deixalleria a la zona del Parc d’Activitats Econòmiques, el pressupost de la qual està fixat en 860.649 euros. A la parcel·la, propietat del municipi i situada just al mig del polígon industrial, hi haurà una planta de transferència dedicada a gestionar de forma més adequada els residus. El projecte, encarregat a EP Enginyeria Grup 7, es durà a terme el 2022 i les obres tindran una durada aproximada de cinc mesos.

La deixalleria actual, construïda fa més de vint anys, ha quedat obsoleta i no compleix les necessitats que té el municipi, amb una població censada d’11.331 habitants, que durant la temporada turística arriba a les 50.000 persones, multiplicant per cinc la xifra habitual. L’espai en què està situada no permet que hi hagi un creixement, tot i que a causa del canvi estratègic en el sistema de recollida de residus, que ha passat dels contenidors a la recollida porta a porta, seria necessari encara més espai per a la revalorització de residus.

L’Ajuntament disposa d’una parcel·la, amb qualificació urbanística d’equipaments, totalment compatible urbanísticament, per construir-hi la nova deixalleria. Aquesta parcel·la està situada al carrer de la Verema, dins el polígon industrial d’activitats econòmiques. Així doncs, la nova deixalleria estarà situada a menys de 500 metres del centre històric de Calonge i estratègicament just a l’entrada del municipi, amb la qual cosa qualsevol usuari que vulgui agafar la variant en direcció a Girona, Barcelona o Palafrugell només s’haurà de desviar 200 metres per trobar-la.

La superfície total de la parcel·la de la nova deixalleria és aproximadament de 3.064 m². De tipus mitjà, consistirà bàsicament en un circuit apte per a la circulació dels vehicles a dos nivells: un nivell inferior on se situaran la zona de serveis i la zona de contenidors –formada per 14 boxs–, i un nivell superior on hi haurà el moll de descàrrega i el vial distribuïdor de les diferents àrees de descàrrega. També s’ha previst una àrea de maniobra per als camions, la construcció de diferents magatzems, espai per a l’emmagatzematge, per dur a terme operacions de reutilització i de preparació per a la reutilització, i edificacions com ara una oficina, entre altres.

Les obres de la nova deixalleria de Calonge i Sant Antoni consistiran en moviment de terres; fonamentació i murs de contenció; drenatge (àrea de camions, d’accés i serveis, de les rampes d’accés i descens, edificacions); pavimentació (nivell superior i zona d’entrada, rampes i descàrrega, zona de contenidors, de magatzem i coberts, d’oficines exteriors i d’aparcament, d’oficines interiors); tancaments (exterior, edifici de serveis, cobert); instal·lació d’aigua i boques de rec; de sanejament; contra incendis; elèctrica, il·luminació i telefonia. El pressupost previst per l’Ajuntament és de 706.525,03 euros per a la deixalleria i 154.124,66 euros per a la planta de transferència.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Només el 10% de les tesis es fan en català

Barcelona

El ple passa de puntetes en la querella a Colau

barcelona

Confirmat: la sisena onada ja comença a fer baixada

Barcelona

El Mume recorda Josep Vergés, víctima dels nazis

LA JONQUERA

El C2 de català, requisit per als docents a partir del 2024

barcelona

Concentració per reclamar metges al CAP de Sarrià

sarrià de ter

Diagnosi de les necessitats de la gent gran de Girona

Girona

L’habitatge cooperatiu, a debat al Parlament

barcelona

L’ampliació de la deixalleria de Palamós, a l’estiu

palamós