Administracions

Un aparcament a Palamós recordarà un edifici del 1905

Es construirà un pàrquing de tres plantes a l’antic solar de La Equitativa

Es recrearà part de l’antiga façana

L’Ajuntament de Palamós construirà un aparcament molt especial de tres plantes al centre del poble, al solar de la desapareguda La Equitativa, que actualment ja fa aquesta funció. L’edifici, que constarà de planta baixa, primera planta i una segona descoberta, tindrà com a element distintiu la reproducció de part de façana noble d’aquest conjunt que es va fer el 1905.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, explica que l’aparcament tindrà una capacitat per a uns 130 cotxes, si bé caldrà veure com queden definides quan es redacti el projecte.

Ara mateix ja es compta amb una partida pressupostària per afrontar la inversió que requerirà el projecte executiu, que voltaria el milió d’euros. D’aquests, 250.000 venen d’una subvenció de la Diputació de Girona i 250.000 més seran l’aportació de l’Ajuntament. La resta, uns 500.000 euros, aniran a càrrec de l’empresa adjudicatària de l’obra.

Integració

Puig explica que aquest projecte, que forma part d’un de més ampli que revisa les necessitats d’aparcament del municipi, té una part important de recuperació d’un edifici singular i històric del municipi. L’alcalde també remarca que es treballa perquè el projecte resolgui la resta de façanes, en el sentit que s’integrin com un edifici més dins el conjunt de la trama urbanística del municipi.

LA FRASE

Aquest edifici permetrà augmentar places d’aparcament i reivindicar patrimoni desaparegut
Lluís Puig
Alcalde de Palamós

Una façana noble pel moviment cooperativista

La història de la Cooperativa La Equitativa de Palamós és una més de les moltes i importants pàgines que escriuen el model de cooperativisme de consum sorgit a Catalunya durant la segona meitat del segle XIX, i, també, dels ideals i objectius comuns que defensaven.

L’edifici de La Equitativa va ser acabat el juliol del 1905 amb la posada en funcionament d’un rellotge de la marca Trilla a la façana principal. Aquest rellotge va ser un emblema perquè de nit s’il·luminava. La situació de canvis econòmics rellevants en entrar a la dècada dels anys setanta del segle passat va portar l’entitat a una situació complicada, amb tensions a les juntes. A finals de la dècada d’aquesta època la part noble es va enderrocar per impulsar un projecte urbanístic, que no va prosperar, i el seu lloc el va ocupar el també desaparegut Loro Park.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona atorga la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Pere Casaldàliga i el Pare Manel

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Sense novetats

Barcelona

Salut preveu canvis en els tests a escolars en les properes setmanes si baixen els casos

Barcelona

El TSJC dona fins dimarts al govern per respondre a un recurs de famílies contra els protocols covid a les escoles

Barcelona
En directe

El Parlament recorda les víctimes de l'holocaust nazi

Barcelona

L’EMA recomana l’autorització de Paxlovid, el primer antiviral oral contra la Covid-19 a la UE

Brussel·les

El Parlament rebutja que el Govern acati la sentència del 25% en castellà a l’escola

BARCELONA

El Síndic insta a Salut a revisar els protocols a les escoles arran de la variant òmicron

BARCELONA
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Tarda assolellada

barcelona