Opinió

LA GALERIA

Cal més per la Devesa

Ara, d'una vegada per totes, cal actuar i tenir la valentia necessària per executar els canvis perquè ja no es pot vacil·lar més amb la Devesa

No n'hi ha prou. Un pla especial no és suficient per la Devesa. Fa massa temps que el gran parc urbà necessita més enllà de plans i figures jurídiques accions concretes. A final del 2010 el govern tripartit d'aleshores va aprovar un pla d'usos que amb el canvi de govern va quedar en paper mullat. És obvi que un pla especial dóna un rang superior a nivell jurídic que no donava el pla d'usos i que ara aquest document, que es vol aprovar definitivament al llarg d'aquest any, ha de marcar l'autèntic full de ruta per al futur de la Devesa. També és ben cert que ni el govern ha complert amb preceptes bàsics que ja contemplava el pla d'usos i que ara es reitera en el pla especial. Els veïns estan escamats, segurament, farts de veure promeses i documents i que la Devesa segueixi pràcticament igual. Prohibir la circulació de vehicles a l'interior del parc, homogeneïtzar el mobiliari, obrir la Devesa al riu Ter, protegir l'arbrat d'usos com el mercat o les Fires, ja es contemplaven en el document aprovat al 2010.

Potser per això els veïns no se'n refien. Eren mesures senzilles i ni així s'han complert aquests anys. Es calcula que l'execució de tot el pla suposaria una inversió global de 30 milions d'euros que com és lògic no pot assumir el consistori en solitari. Potser són massa anys de promeses i, per això, ara hi ha certa recança en creure en tot allò que preveu el pla. Malgrat tot, el govern actual ha iniciat la reconversió del vial perimetral, gràcies a l'acord amb ERC, per impulsar un pla de xoc i en poques setmanes han retirat elements que hi eren i ningú sabia què hi feien. Hi ha el compromís que el pla especial s'aprovi amb dos terços del plenari, per tant, ha de garantir un consens ampli dels partits, per bé que l'ideal seria obtenir la unanimitat, perquè ja no es pot vacil·lar més amb la Devesa. Ara cal actuar. I si per protegir cal canviar el mercat, doncs, que es faci. I si cal repensar l'ubicació de les atraccions de Fires o reubicar la Fira de Girona, cal la valentia necessària i executar-ho. Entre tots hem d'aconseguir que la Devesa torni a ser present a l'imaginari del gironí, que pensi en el parc per passejar-hi, fer-hi esport o passar-hi el dia amb la família. En resum, la Devesa ha de tenir l'èxit del parc del Migdia o del parc de Domeny que bullen d'activitat.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.