Cultura

Marina Mascarell, la companyia Guy Nader i Jan Martens, noms destacats de la nova temporada del Mercat de les Flors

L’equipament tanca un any marcat per la pandèmia i la limitació dels aforaments amb un 84% d’ocupació

Les coreògrafes Marina Mascarell i Núria Guiu, la companyia Guy Nader i Maria Campos, la companyia alemanya Sasha Waltz o el belga Jan Martens Elisabeth són alguns dels noms destacats de la propera temporada del Mercat de les Flors. Així mateix, l’equipament comença una col·laboració amb les coreògrafes Núria Guiu i Aïna Alegre com a artistes residents i amb Humanhood com a artistes associats. La temporada del Mercat 2020/2021 marcada per la pandèmia i per la limitació dels aforaments ha arribat al 84% d’ocupació amb més de 23.600 espectadors.

La temporada 2021/2022 posarà llum al concepte que el Mercat de les Flors és allò que hi passa, els artistes i les obres que s’hi presenten, un patrimoni viu i dinàmic. El lema d’aquesta pròxima edició és ‘Ara posem cara al Mercat’, ha explicat Margarit.

Durant les darreres tres temporades la coreògrafa Marina Mascarell ha estat artista associada al Mercat, i la companyia Guy Nader i Maria Campos, artistes residents. Mascarell presentarà dues creacions, coproduïdes pel Mercat de les Flors: ’orthopedica corporation’ i ‘Dog Bird’, una creació en format online life streaming. Per la seva part, Nader i Campos presentaran al Grec la peça creada al marc del programa CÈL·LULA: ‘Made od Space’ que es veurà aquest juliol i que tornarà al Mercat en temporada durant cinc dies a l’octubre.

Nous artistes residents i associats

El Mercat de les Flors arrenca una col·laboració amb les coreògrafes Núria Guiu i Aïna Alegre com a artistes residents i amb Humanhood com a artistes associats. Núria Guiu presentarà dos dels seus darrers treballs que continuen girant arreu, ‘Likes’ i ’Spiritual Boyfriends’, i una nova creació que coprodueixen, ‘Cybererxorcisme’. Aïna Alegre mostrarà dues de les seves creacions, ‘R-A-U-X-A’ i ‘La nuit, nous autres’.

També aquesta temporada, l’equipament inicia una col·laboració amb Humanhood com a artistes associats per tal d’acompanyar el treball d’aquesta companyia catalana i britànica i fer visibles les seves creacions. Presenten dues peces: ‘Zero’, un duet ja estrenat a Barcelona que volem tornar a oferir a la ciutat, i la nova creació ‘Infinit’, en coproducció amb l’estructura londinenca Sadler’s Wells i el mateix Mercat de les Flors.

De cara la propera edició s’han programat peces en què un músic/a i un ballarí/ina comparteixen la creativitat per dur-la a escena, com els casos de Janet Novás i Mercedes Peón, de Sònia Sánchez amb Agustí Fernández, de Manel Salas amb Núria Andorrà i d’Emma Villavecchia amb Maurici Villavecchia. Aquest focus s’obrirà amb la col·laboració de Cesc Gelabert amb el pianista Pedja Muzijevic en una producció de la Baryshnikov Foundation, Framing Time.

També hi ha peces que parteixen de la música com a inici i sentit de l’obra, com la nova creació de la companyia alemanya Sasha Waltz, ‘In C’, a partir de la composició del mateix nom de Terry Riley, o la peça del belga Jan Martens, ‘Elisabeth gest her way’, un retrat en què el cos interpreta la música d’una de les més gran intèrprets de clavicèmbal del món, Elisabeth Chojnacka. A banda, la música en directe també serà present a Loxa, de la flamenca Leonor Leal.

Així mateix, torna la constel·lació al voltant de Deborah Hay, posposada en dues ocasions, amb dues peces interpretades per la companyia sueca Cullberg i dues altres a càrrec de la mateixa Deborah Hay, el solo ‘my choreographed body... revisited’ i la conferència-ballada ’A Lecture on the Performance of Beauty’.

Balanç de temporada

“Excepcional i esplèndida”. Amb aquestes dues paraules ha definit Margarit la temporada que ara acaba. La temporada del Mercat 2020/2021 marcada per la pandèmia i per la limitació dels aforaments ha arribat al 84% d’ocupació amb més de 23.600 espectadors (fins el 13 de març va ser de 19.000). La temporada 2019/2020 l’ocupació va ser del 79% amb més de 25.000 espectadors. El pressupost de l’any 2021 va ser de 4,82 milions d’euros i el del 2020, de 4,92.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.